Direktlänk till inlägg 18 oktober 2011

NÄSTA VECKA...

Av drommenomenfamilj - 18 oktober 2011 22:53

...blir det återföring. 


Jag känner mig lite smått kluven i mitt bloggande. Har så mycket att berätta från adoptionskursen vi gått och hade tänkt att försöka dela med mig av det här på bloggen. Men nu när vi plötsligt ramlat in i IVF:andet igen har jag fått lite svårt att fokusera på det. Som jag tidigare sagt så känner jag att jag helst vill fokusera på en sak i taget. Så allt vi lärde oss på föräldrautbildningen får vänta ett tag helt enkelt. 


Hur känner vi då inför ett nytt försök? Ja, vi pratar inte om det jättemycket. Allt har liksom redan sagts. Däremot så funderar vi nog både J och jag på hur vi ska lyckas ta oss igenom veckorna som följer. Vi har alldeles för mycket erfarenhet av hur ruvningsperioden känns. Och alldeles för mycket erfarenhet av hur ett negativt besked känns. 


Jag såg "Barn till varje pris" igår på SVT - som handlar om ofrivillig barnlöshet. En av tjejerna som försöker bli gravid pratade om hur det var dom första månaderna av försök - hur naiv man var. Och jag håller verkligen med. Då - sommaren 2007 - trodde vi att vi skulle bli föräldrar inom ett år och började direkt planera för var barnsängen skulle stå. Herregud. Mer än fyra år senare står det fortfarande ingen barnsäng i det hörnet. En stol med smutstvätt däremot. Undrar vilka vi hade varit idag om barnet verkligen hade kommit då? Hade vi varit på samma sätt som vi är idag eller hade vår relation sett annorlunda ut? Hur påverkas egentligen en relation av att gå igenom flera år av barnlöshet, tröstlös sorg och kamp? År av IVF-försök, psykoterapi och tårar? 
ANNONS
 
Camilla

Camilla

19 oktober 2011 10:49

Jag håller verkligen tummarna för att ni en dag kan ta bort den där stolen med smutstvätt och ställa dit en barnsäng.. Nu samlar vi krafterna och tar nya tag.
Kramar Camilla

http://tuffevictor.bloggplatsen.se

drommenomenfamilj

27 oktober 2011 21:04

Tack snälla! Jag såg att lille Victor blivit storebror. Grattis! Hon är jättefin. Kram Kram

 
Morgonpigga Evelina

Morgonpigga Evelina

19 oktober 2011 11:52

Jag kan tänka mig att man blir kluven av att slitas mellan både adoption och IVF. Jag och min man gör också det. Men jag tycker faktiskt att det är helt ok om man inte gör "allt" för att lyckas få biologiska barn innan man beslutar sig för adoption. Jag är nyfiken på hur du resonerar kring detta; i vilken/vilka situationer kan du känna att ni har gjort allt ni kunnat (som du uttrycker det)? Jag hoppas att du inte tar illa upp av frågan. Det är helt ok om du inte vill besvara den.

http://morgonpigg.nu

drommenomenfamilj

27 oktober 2011 21:22

Vi har alltid resonerat så som att adoptionen inte ska vara något andrahandsalternativ - bara ett ANNAT alternativ helt enkelt. Därför håller vi på med både IVF och adoptionsprocessen samtidigt mer eller mindre även om vi fokuserar på en sak i taget. Vi vill verkligen ALDRIG att det ska kännas som att - "Nä, vi fick inget biologiskt barn - då får det väl bli ett adopterat" utan istället "Vi är så lyckliga för att kunna få möjligheten att få bli adoptivföräldrar!" När jag skriver att vi vill känna att vi gjort allt vi kunnat menar jag att vi känner att vi vill ta tillvara varenda liten möjlighet till att kunna få ett barn - vare sig det är genom IVF eller adoption. Och nu har vi IVF-försök kvar och genom att utnyttja alla dom känner vi att vi gör allt vi kan. Och genom att stå i två olika adoptionsförmedlingar och genom att gå föräldrautbildning känner vi också att vi gör allt vi kan för att bli föräldrar.

Jag tar verkligen inte illa upp av frågan. Tycker det är roligt med frågor då jag själv får möjlighet till lite reflektion av det jag skriver : )

Kram

 
Emalda

Emalda

19 oktober 2011 17:03

Hoppas och tror att det går den här gången . Kram!

http://plussaplease.wordpress.com

drommenomenfamilj

27 oktober 2011 21:05

Tack! Hoppas det går bra med radhuset! Kram

 
Nelle

Nelle

19 oktober 2011 23:14

Det finns så många "om" i livet och det är alltid svårt att veta hur allt hade blivit. Ni hade antagligen haft en annorlunda relation, men kanske inte nödvändigtvis bättre? Kanske har ni svetsats ihop av detta, precis som Anita sa att adoptionsprocessen brukade "kitta ihop" par?

Hur som helst så är det ett elände att ni har behövt gå igenom detta. Ni har två processer på gång och verkar vara hyfsat överens om hur ni vill gå vidare, så på ett eller annat sätt lär det bli barn så småningom.

Sköt om dig!
Kram!

http://neverletmego-nelle.blogspot.com

drommenomenfamilj

27 oktober 2011 21:09

Vad gullig du är! Ja, vi får hoppas att det blir barn för både er och oss på något sätt framöver. Vilket bra inlägg om Egoism du skrivit! Kram kram

 
Anna

Anna

28 oktober 2011 06:58

Har inte varit inne hos dig på ett tag, förlåt;) Såg nu att du hade bloggat en massa! Återföring, spännande! Du vet att jag håller mina tummar för er! Har ni fått tillbaka ägget än?
Stor kram till dig!

http://www.minlangtanefterdig.blogg.se

 
Ingen bild

Tess

1 november 2011 18:52

Hej! Du behöver inte publicera det här, men R berättade just att du fått ett plus! Är så glad för er skull! :) Bamsekramar!!!

 
anna

anna

10 november 2011 10:47

Hur går det? Tänker på er!

http://www.minlangtanefterdig.blogg.se

 
Debbie

Debbie

10 november 2011 16:21

Hej! har precis hittat hit. Känner igen mig i så mycket och beundrar er för att ni orkar köra på. Jag och min man har precis misslyckats med vår fjärde IVF (0 i frysen samtliga gånger...) och hoppet vacklar (you know the feeling). Jag har en fråga till dig! Du behöver såklart inte svara om du inte vill.

Utöver de inledande undersökningar som man gör inför första IVF:en, har ni utretts ytterligare längs vägen och i så fall hur/vad? Jag har börjat fundera över kromosomanalyser och allt möjligt. Hur har det sett ut för er? Har ni fått "mer" utredning än "det vanliga"?

Och sist, men inte minst - ett stooort lycka till!!!

Varma,
Debbie
debbieofsweden@gmail.com

http://debbieofsweden.blogspot.com

 
Ingen bild

Lollo

10 november 2011 19:00

Tänker på dig ofta. Hur går det?
Kramar

 
Moi

Moi

21 november 2011 23:30

Jag och min sambo har funderat över Adoption ett tag och såg det inte solen sista utväg heller. Men det känns svårt, dyrt och som en lång process attgå igenom. Antagligen därför det blir en "sista" utväg för många till slut. Ivf är trots allt enklare om det det funkar.

Jag har aldrig läst här förut men hissnade när jag såg alla era omgångar med ivf och fet. Man kan lugnt sägA att ni gör allt för att få barn. Ivf är inte enkelt.

Jag håller mina tummar för er!

http://Jagstryperkatten.blogspot.com

 
anna

anna

22 november 2011 07:27

Hej! Hur är det med er? Hur går det? Saknar dina inlägg. Kram!

http://www.minlangtanefterdig.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av drommenomenfamilj - 12 april 2015 21:16


    Hej! Jag går in här emellanåt och ser att min blogg har besök fortfarande. Jag hoppas att den ger hopp till alla er därute som kämpar för en familj!  Det har gått några år sedan jag skrev här sist. Tvillingarna fyller tre år nu i maj. Ville...

Av drommenomenfamilj - 29 juli 2012 14:25


Torsdagen den 31 maj i v.34+2 blev vi föräldrar till världens finaste flicka och pojke! Lyckan är total!! E, flickan, kom ut först och vägde 2157 g och var 45 cm lång. Pojken, A, kom ut 11 minuter senare och vägde 2443 g. Båda var 45 cm långa. E...

Av drommenomenfamilj - 10 april 2012 12:56

Oj, känns som en evighet sedan jag var inne här och skrev. Tänkte uppdatera lite : ).   Två tredjedelar av denna fantastiska graviditet är alltså nu avklarade och jag är nu i v.28. Jag har varit sjukskriven heltid sedan v.21 p.g.a. ryggsmärtor oc...

Av drommenomenfamilj - 10 februari 2012 17:05

Tack ännu en gång för alla lyckönskningar! Ni är så fina!   Nu har vi tagit oss halvvägs igenom graviditeten - det är inte klokt vad tiden går fort! Mina tankar och funderingar hinner liksom inte med. Under alla dessa år som vi kämpat för detta h...

Av drommenomenfamilj - 14 januari 2012 15:01

...och tack och tack och tack!! Vad många och fina lyckönskningar och kommentarer! J och jag har läst igenom allihopa och är alldeles förundrade och glada över hur många ni är som följer oss därute! Tack snälla ni igen!   Hoppas också att vi ger ...

Presentation


Jag heter M, är 32 år och bor i Stockholm. Välkommen till min blogg som handlar om vår kamp om att få ett barn. Vi är oförklarligt barnlösa och har försökt få barn i 4,5 år. Efter 9 misslyckade IVF-försök blev vi gravida på försök nr 10 - med tvillingar!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Drömmen om en familj med Blogkeen
Följ Drömmen om en familj med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se