Direktlänk till inlägg 17 november 2010

TUNG KVÄLL IGÅR

Av drommenomenfamilj - 17 november 2010 20:14

Usch, igår kom alla dom där negativa känslorna och hemska tankarna smygande som jag upplevt så många gånger tidigare under alla dessa år. Varför drabbar det här oss? Varför fungerar det inte? Varför kan alla andra utom vi få barn? Varför tillhör vi en jävla liten minoritetsgrupp som år in och år ut måste kämpa oss blodiga för att kanske inte ens komma i närheten av det som är så självklart för alla andra? Vad är syftet med detta? Hur länge kommer vi orka? Är vi verkligen menade för varandra? Kämpar vi emot naturen? Och tusen andra frågor som om och om och om igen dyker upp i huvudet. Och många tårar blev det. Och en känsla av olust över att ännu en gång behöva möta och hantera dessa känslor. Jag och vi har varit skonade från dom under ett halvår nu och jag vill verkligen inte behöva möta dom igen. Och så smyger dom sig på så här. Det är inte rättvist. Inget av det här är rättvist. Ingen ska fan behöva vara med om det här. Ingen!


Imorse när jag vaknade kändes det dock aningen bättre. På eftermiddagen hade vi en tid hos fertilitetscentrum för återföring. Vi fick också då lite mer exakt information om vad våra ägg och spermier haft för sig sedan i måndags. Det var alltså 11 ägg som togs ut. Av dom så var ett omoget, fem befruktades inte, ett hade en konstig cellkärna och kunde inte användas och fyra såg bra ut. Av dessa fyra befruktade så var två stycken mycket fina. Så ett sattes in i mig och det andra frystes ner för framtida frysåterföring. Så nu, för sjätte gången, är det bara att hålla alla tummar och tår man har och hoppas på ett MIRAKEL!

 
 
Ingen bild

Anna

17 november 2010 22:10

Ber för er hela tiden, nu är det er tur!

 
Ingen bild

Maria M

17 november 2010 22:22

Hej. Jag måste bara få komentera detta och att man verkligen får tårar i ögonen när man läser detta du skriver. Det är så fruktansvärt sant och folk som inte går igenom detta vet inte hur j-vla jobbigt det egentligen är. Själv har jag om min sambo försökt i över 3 år och nu med vårt första IVF. Jag hade samma som dig 2 fina ägg ett i frysen och ett till mig. Så nu går man bara och väntar och längtar efter att det ska vara på riktigt. Men ville bara stötta dig och säga att det finns fler.. Tyvärr! jag är oxå en va dom och Ingen borde egentligen få vara med om detta.

En styrke och lycko kram till dig / Maria

 
Emmelie

Emmelie

17 november 2010 23:12

jag håller alla tummar och tår för er! jag hoppas hoppas hoppas verkligen att ni får ert älskade barn!

http://www.sedorikas.blogg.se

 
Ingen bild

AMB

18 november 2010 07:10

Usch så jobbigt ni har det! Nej, det här är inte ett dugg rättvist! Hoppas verkligen att det är er tur nu och att era prövningar får blir till tröst för andra i framtiden - när ni fått er lilla bebis och ni blir ett bevis på att det lönar sig att kämpa! Men det är verkligen helt omöjligt att förstå varför ni ska behöva utstå detta!

Vi blir lite sorgsna över att de inte förde in båda de fina befruktade äggen - när ni försökt och misslyckats så många gånger tidigare. Den logiken har vi svårt att förstå....

Vi håller tummarna och tänker på er hela tiden och vi hoppas verkligen att det fina ägget som sattes in den här gången är ett riktigt guldägg! :)

Mängder med Lycka Till Kramar! / AMB

 
Ingen bild

Johanna

18 november 2010 08:34

Inte konstigt att känslorna kommer. Hoppas du kan hitta tillbaka till så som du har mått innan nu när du ruvar. Håller tummar för att embryot ni satte tillbaka stannar!

 
Avlängtantilldig

Avlängtantilldig

18 november 2010 10:02

Tummarna är från och med nu knutna i ett hårt och fast grepp!

http://enmammautanbarn.blogspot.com

 
Ingen bild

Vi delar samma dröm

18 november 2010 10:48

Hej Drömmen om en familj! Jag läste lite i din blogg och måste bara säga att du är otroligt stark som har orkat ta dig igenom allt detta! Du är stark!

Jag ville skriva till dig eftersom jag tycker det är så fint att vi har fått våra guldägg tillbaka samtidigt igår. Nu hoppas jag att vi båda kommer att lyckas med detta och att drömmen äntligen blir sann!

Jag skulle jättegärna maila lite privat med dig så om du kommenterar här så kan vi kanske byta våra adresser på ett smart sätt?

Ha en bra ruvardag 1!

Kram,
Vi delar samma dröm

 
Camilla

Camilla

18 november 2010 12:50

Usch, jag blir så illa berörd över dina tankar... Jag känner ju igen mig i precis allt du skriver... Har ju själv blottas med de tankarna i ett par år. Men så sker det där Miraklet och du ska aldrig sluta hoppas på det! Jag håller nu alla tummar och tår!! Kram C

http://tuffevictor.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Sandra

18 november 2010 18:12

Hej, halkade in på din blogg ikväll. Vi ligger precis lika, jag satte oxå in ägg igår, fast 2 st. och vi har oxå gjort 4 eller rättare sagt 3½ försök.Jag håller tummarna för att detta ska lyckas denna gången både för er och för oss :)
Kram o lycka till! Min mailadress om du vill ha kontakt... sas_799@hotmail.com

 
akna

akna

18 november 2010 18:55

håller tummarna att det blir ett plus! kram

http://www.hoppofortvivlan.blogspot.com

 
Ofrivilligtbarnlösa

Ofrivilligtbarnlösa

20 november 2010 11:51

Jag hoppas verkligen att ni lyckas denna gång.

http://ofrivilligtbarnlosa.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av drommenomenfamilj - 12 april 2015 21:16


    Hej! Jag går in här emellanåt och ser att min blogg har besök fortfarande. Jag hoppas att den ger hopp till alla er därute som kämpar för en familj!  Det har gått några år sedan jag skrev här sist. Tvillingarna fyller tre år nu i maj. Ville...

Av drommenomenfamilj - 29 juli 2012 14:25


Torsdagen den 31 maj i v.34+2 blev vi föräldrar till världens finaste flicka och pojke! Lyckan är total!! E, flickan, kom ut först och vägde 2157 g och var 45 cm lång. Pojken, A, kom ut 11 minuter senare och vägde 2443 g. Båda var 45 cm långa. E...

Av drommenomenfamilj - 10 april 2012 12:56

Oj, känns som en evighet sedan jag var inne här och skrev. Tänkte uppdatera lite : ).   Två tredjedelar av denna fantastiska graviditet är alltså nu avklarade och jag är nu i v.28. Jag har varit sjukskriven heltid sedan v.21 p.g.a. ryggsmärtor oc...

Av drommenomenfamilj - 10 februari 2012 17:05

Tack ännu en gång för alla lyckönskningar! Ni är så fina!   Nu har vi tagit oss halvvägs igenom graviditeten - det är inte klokt vad tiden går fort! Mina tankar och funderingar hinner liksom inte med. Under alla dessa år som vi kämpat för detta h...

Av drommenomenfamilj - 14 januari 2012 15:01

...och tack och tack och tack!! Vad många och fina lyckönskningar och kommentarer! J och jag har läst igenom allihopa och är alldeles förundrade och glada över hur många ni är som följer oss därute! Tack snälla ni igen!   Hoppas också att vi ger ...

Presentation


Jag heter M, är 32 år och bor i Stockholm. Välkommen till min blogg som handlar om vår kamp om att få ett barn. Vi är oförklarligt barnlösa och har försökt få barn i 4,5 år. Efter 9 misslyckade IVF-försök blev vi gravida på försök nr 10 - med tvillingar!

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards