Alla inlägg under april 2010

Av drommenomenfamilj - 10 april 2010 21:09

Jag är så trött, så trött. Har varit det i ett par dagar nu. Kan det bero på nässprayen? Inte enligt den där biverkningslistan som fanns med i alla fall. Det beror kanske på något annat. Vad vet jag? Å andra sidan brukar ju min kropp reagera på helt motsatt sätt till vad den egentligen ska. Så står det sömnlöshet som biverkning är det ju självklart att den reagerar helt åt andra hållet - och vill sova, sova och sova! Suck! Jag är så trött på min jäkla kroppen. Kan man inte få byta till en annan modell? En som är programmerad till att bli gravid som den ska! En som är inställd på att reagera som den ska på alla behandlingar och inte göra som den vill! Jag vill ha en sådan modell nu! Genast!


Ja, ja det är väl bara att kämpa vidare. Idag är det spraydag 5 och enligt Dr Holte ska jag få min mens någon gång i början av veckan. Och efter jag blött ordentligt i ett par dagar så ska vi kontakta linnékliniken för vidare instruktioner om när vi ska börja med injektionerna. Men förmodligen blir det någon gång under v.16 och om jag förstått det rätt så kommer jag få fortsätta med nässprayet fram tills dess och kanske längre.


Hoppet jobbar jag på att få tillbaka nu. Det känns som att det succesivt kommer smygande, men det vill gärna inte göra för mycket väsen av sig. Just nu klamrar jag mig fast hårt vid min svärmors dröm som hon hade för några nätter sedan som är väldigt hoppfull. Hon har nämligen tidigare drömt sanndrömmar (ja, det är faktiskt sant!) och jag hoppas så innerligt att detta var en sådan. I drömmen hade nämligen J och jag barn!


Jag avslutar idag med att stjäla ett litet citat ifrån min kollegas fina blogg:

http://www.nina-pina.blogspot.com/


"När världen säger "Ge upp" viskar hoppet "Försök en gång till" -okänd-



    






Av drommenomenfamilj - 8 april 2010 19:31

Kände nu att det var dags att göra en återblick på min "att-göra-lista-inför-tredje-IVF-behandlingen" som jag skrev för flera veckor sedan och se hur det gått.



1. Hitta en ny kurs att gå på nu när keramikkursen är slut.


Nja, någon ny kurs har jag ju faktiskt inte anmält mig till men däremot har jag ju på egen hand dragit igång lite olika "må-bra-projekt" här hemma. Dels så har jag börjat att sticka en kofta åt mig själv och dels så har jag plockat fram symaskinen och börjat sy en massa grejer. Och detta mår jag verkligen bra av! När jag håller på med detta så släpper jag alla jobbiga och destruktiva tankar som annars dyker upp. Min syster A tyckte att detta var toppen så när vi var på IKEA häromdagen köpte hon på sig en hel massa tyg som hon sedan räckte över till mig och gav mig värsta beställningen. Helt perfekt! Ingen tid över till att tänka, precis vad jag behöver.

_____________________________________


2. Ta ut lite ledighet under nästa IVF-behandling.


Japp, detta är ordnat och klart! Har fem dagar som jag ska ta ut i ledighet så fort det börjar dra igång med sprutor, ultraljud, blodprov, ägguttag och återföring! Och det känns jätteskönt! De tidigare gångerna har jag inte varit ledig mer än eftermiddagarna vid ägguttag och återförande och några tiummar på förmiddagen vid ultraljud och blodprov, så detta kommer nog verkligen kännas bra. Att få ta det lugnt och inte känna sig stressad och jäktad kommer förmodligen göra kroppen gott.

_____________________________________


3. Boka in någon avslappnande behandlingar inför nästa IVF-behandling.


Imorgon ska vi åka till Yasuragi, Hasseludden med jobbet. Kan inte bli så mycket mer avkopplande än så. Höjdpunkten på året! Och utöver det så har jag hittat en tjej som jag ska boka in några massager hos framöver.

_____________________________________


4. Sluta fokusera på alla gravida människor på stan och bli ledsen över att jag inte är en av dom. Istället tänka - snart är jag en av dom!


Alltså denna punkt är så himla svår. Jag skulle ljuga om jag sa att jag klarar av det här. Försöker verkligen men det finns ändå alltid där - tanken om jag någonsin kommer få uppleva att vara gravid, att gå ut och gå med en barnvagn, att leka i parken med mitt barn o.s.v Oron över att aldrig kanske få göra det går inte att tänka bort. Den har liksom etsats sig fast och vill inte försvinna. Men, men jag försöker i alla fall och det är väl det viktigaste.

____________________________________


5. Ta en dag i taget.


Just för tillfället är jag faktiskt väldigt bra på det. Men så är ju behandlingen igång också. Vi gör något aktivt just nu för att få ett slut på vår barnlöshet så det är kanske därför det är lätt att fokusera på en dag i taget för tillfället. Och vem vet hur länge det håller i sig. Länge förhoppningsvis.

____________________________________


6. Tänka hoppfulla tankar!


Nja, det går väl sådär med detta. Att säga att jag tänker hoppfulla tankar är nog att ta i. Men jag tänker inte destruktiva tankar i alla fall. Och det är ju ett fall framåt.

____________________________________


7. Rå om mig själv på alla sätt som går.


Jo, men detta är jag rätt bra på. Har tagit långa promenader, tränat, ätit gott och gjort saker jag tyckt varit roligt. Ikväll blir det fotbad och nagelvård, måste ju se välvårdad ut imorgon på Hasseludden.

___________________________________


8. Kramas mycket och se till att få en himla massa närhet så att det frigörs en jäkla massa seratonin.


Jag och J har kramats hur mycket som helst den senaste tiden!

___________________________________


9. Ska sluta dricka koffein - varken kaffe eller te!


Är nu helt koffeinfri! Inget te, inget kaffe, ingen coca-cola! Heja mig! Men helt ärligt - även om jag inte känner något sug nu så kommer jag absolut inte vara koffein-fri resten av livet. Ser fram emot att börja dricka kaffe sedan igen! Man måste ju få njuta av livets härligheter och kaffe är definitivt en av dom.

___________________________________



Så för att sammanfatta detta så har jag väl lyckats rätt bra med att hålla vad jag lovade mig själv. Det känns bra! Påbörja, genomföra och avsluta!

Av drommenomenfamilj - 7 april 2010 21:07

Morgonen började inte så vidare bra idag. Hade öppning på jobbet idag och var riktigt trött när väckarklockan ringde. Insåg först när jag var framme vid jobbet att jag glömt att ta nässpray. PANIK! Hur kunde jag glömma det? Det viktigaste just nu! Helt och totalt hjärnsläpp. Tack och lov kunde jag ringa J som låg hemma och sov gott. Han fick därmed upp och hoppa för att komma med nässprayet till mig. Så imorgon blir det en stor skylt på ytterdörren som påminner mig innan jag går. Det kan nog behövas tidigt på morgonen!


Här kommer de utlovade bilderna på min keramik:


Dessa fem första småskålar fick jag göra för att lära mig hur de olika lerorna kändes och vilka egenskaper de har.

 



 


 



 



Den här krukan är ringlad i mörk lera. Man gör långa "korvar" som man

monterar ovanpå varandra för att sedan trycka och släta ut. Krukan är

glaserad i matt vit glasyr en gång.



 


En tulpanvas i mörk lera, även denna ringlad och glaserad i matt vit glasyr.



   


En karaff som jag också ringlat. Handtaget däremot är kavlat. Den gröna färgen är en engob - färgad lera som jag strukit på före den första bränningen. Sedan innan sista bränningen är den glaserad i blank vit glasyr.



 


Denna skål är kavlad. Även denna är målad med samma gröna engob som ovan och glaserad på samma sätt.


 


 


Den här pajformen är jag mest stolt över. Bottnen är kavlad och utskuren medan kanten är ringlad. För att få till pajmönstret tryckte jag ut kantrna med ett runt verktyg. Oj vad det ska bakas pajer i den här! Samma färgsättning som ovan.


 


 


Hela serien!


 


En fruktskål till serveringsgången. Denna har jag kavlat, lagt i en stor skål för att få till skålliknande formen och sedan mönsterskurit kanterna. Denna är glaserad i matt vit glasyr.


 


 


En kavlad skål i en färgexplosion. Använde en massa olika engober och "skvätte" dom i mitten av skålen. Den är sedan glaserad i transparent grön.


 


 


Av drommenomenfamilj - 6 april 2010 20:52

Har precis tagit kvälls-sprayningen. Herregud vad det sticker i näsan! Man vaknar verkligen till, det vill jag lova. Trodde nog att det skulle vara lite mer som typ Nezeril, fast det är väl helt enkelt lite starkare grejer det här.


Tänk att det här verkligen fungerar! Att mina ägglossningshormon stängs av enbart genom att jag tar lite nässpray. Hur funkar det egentligen? På något sätt så känns det som att det skulle krävas mer än så. Vi kvinnor, som är så sjukt komplexa varelser på så många olika sätt, behöver bara ta lite spray så vips - är våra hormoner borta! Gahhhhh....skrämmande.


Usch, nu har eftersmaken av sprayet letat sig ner i halsen och smakar konstigt och sticks. Känns precis som att jag har ont i halsen. (Japp - ni kommer få vara med hela resan nu och ta del av varje detalj - ni trodde väl inget annat  )


Imorgon ska jag hämta hem all min keramik som jag tillverkat på min keramikkurs. Den är nu äntligen bränd och klar - så då ska jag lägga upp lite bilder. Några av er har velat se vad jag haft för mig på min kursen, det uppskattar jag jättemycket. Ska bli roligt att se hur allt blev till slut efter bränning och glasering. Har ingen aning - alla glasyrer lever sitt egna liv och kan förvandlas på många olika sätt i bränningsugnen.


Nu - en kopp yogi-te. Och förresten - koffeinsuget finns inte det minsta spår av längre. Det där "ekollon-kaffet" dricker jag fortfarande men kan enkelt vara utan det en hel dag. Det känns skönt.





Av drommenomenfamilj - 5 april 2010 20:33

Har idag suttit och läst högt för J om vilka biverkningar man kan få av Synarela (som nässprayet heter). Och ju mer jag läste - ju längre ner i stolen sjönk J, stackaren! Eller vänta, det är ju faktiskt mig det är synd om? Nä, jag måste nog säga båda faktiskt. Hör här bara:


Huvudvärk

Sömnlöshet

Viktförändring

Ödem (svullnad)

Värmevallningar (på samma sätt som under klimakteriet)

Benskörhet

Förändrad sexuell lust

Minskning av bröstkörtlarnas storlek

Irriterade slemhinnor i näsan

Muskelsmärtor

Vaginal torrhet

Depression

Känslomässigt instabil

Acne

Äggstockscystor


J:s enda kommentar efter jag läst upp listan var:

 - Ja, vad gör man inte för att få ett barn?


Exakt - vad gör man inte? Man gör VAD SOM HELST! Så enkelt är det. I alla fall för oss. Frågan är väl egentligen bara hur LÄNGE man orkar göra vad som helst. Förhoppningsvis så blir detta sista gången...detta MÅSTE bli sista gången!!!





 

Av drommenomenfamilj - 3 april 2010 23:39

Okej, nu har mitt nya projekt med att sticka en kofta fått konkurrens i och med att jag tog fram symaskinen idag. Som också, insåg jag idag, hjälper till att hålla alla jobbiga tankar borta. Det känns så himla bra! Skapande i alla dess former är rena, rama dunderkuren! Dessvärre (eller det kanske inte är negativt?) har jag något av en tendens att bli lite väl ivrig...eller ska jag kalla det manisk? Ni får själva avgöra. Så här har min "skapande-terapi" sett ut idag:


1. Stickat klart halva bakstycket till koftan...

2. Sytt gardiner till köket...

3. Sytt två "skopåsar" till skorna i resväskan...

4. Sytt en tygväska till badstranden i sommar...


Ja...så om det är något ni behöver så ordnar jag gärna det under de kommande

6 IVF-veckorna! Det är bara att säga till!

Av drommenomenfamilj - 2 april 2010 22:06

NÄR VI HAR EN FAMILJ OCH DET ÄR PÅSK DÅ...


...ska vi plocka påskris.

...ska vi göra påskpynt.

...ska vi måla påskägg.

...ska vi påskpynta.

...ska vi gömma påskägg.

...ska vi äta påskmat.

...ska vi se till att skaffa våra egna påsktraditioner.




DENNA PÅSK...

...ska vi sova länge på morgnarna.

...kolla på en massa bra tv-serier.

...ta långpromenader.

...gå ut och dricka öl!

...äta middag hos goda vänner.

...gå på bio.

...ta hand om varandra.

...förbereda oss inför nästa IVF-behandling.


Undrar vad vi kommer göra nästa påsk?

Av drommenomenfamilj - 1 april 2010 17:55

Har nu tagit mig an ett litet nytt projekt för att få lite annat att fokusera på. Hade ju egentligen tänkt att kolla om jag hittade någon kurs att anmäla mig till eftersom keramikkursen är slut, men jag struntar i det tills vidare. Dels har jag inte råd just nu och dels så vet jag inte riktigt vad jag vill göra.


Så därför har jag gett mig på den stora utmaningen att sticka en kofta till mig själv! Ja, jag vet att det kanske låter lite märkligt. Men de senaste två och ett halvt åren har vi varit några tjejer som träffats en gång i månaden och haft syjunta. Ja, jag vet att det låter som om vi vore ett gäng gamla tanter...men faktum är att vi är alla runt 30 år och helt enkelt gillar att virka och sticka! Och baka såklart! För det är ju halva nöjet med vår lilla syjunta - alla tar med sig något hembakat eller köpt. Så fikar vi först en låååång stund och sedan handarbetar vi! Och denna lilla träff varje månad har varit något av en återkommande glädje mitt upp i allt jobbigt. Kakor och handarbete - en väldigt bra kombination.


Så - hursomhelst har jag nu med lite hjälp kommit igång med denna kofta som under följande veckor ska vara det jag tar till när sprutor och spray kommer kännas för jävligt och livet inte känns det minsta roligt. Herregud vad jag kommer sticka! Tydligen sjunker vilopulsen hur mycket som helst när man stickar eller virkar eller gör något liknande handarbete. Det måste ju vara jättebra då under en IVF-behandling, eller?


Känner mig faktiskt glad och harmonisk även idag. Det är en rätt märklig känsla som infinner sig efteråt när jag haft längre perioder som varit tunga och jobbiga. Det är nästan så jag sitter och letar efter den där jobbiga känslan fast jag absolut inte vill hitta den.


Kanske är det så att jag ändå känner en viss liten glädje över att vi kör igång men en ny behandling? Nu är det ju bara 5 dagar kvar. Ja, det känns nog allt lite spännande...och (vågar knappt säga det)...hoppfullt.

Tänk om...



Så här ser koftan ut som jag håller på med - fast i en annan färg!


 

Presentation


Jag heter M, är 32 år och bor i Stockholm. Välkommen till min blogg som handlar om vår kamp om att få ett barn. Vi är oförklarligt barnlösa och har försökt få barn i 4,5 år. Efter 9 misslyckade IVF-försök blev vi gravida på försök nr 10 - med tvillingar!

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards